När jag var liten älskade jag detektivböcker och hemliga rum och om min pappa hade byggt den här sängen till mig skulle jag vara den gladaste lilla killen i stan.

Det här visar verkligen att trots att man har en begränsad budget så kan man bygga fantastiska saker med vanliga IKEA möbler och fantasi.

När det var dags för lillkillen i familjen Strong att byta säng tog det tvärstopp. Det spelade ingen roll att lillasyster behövde ärva spjälsängen och att dags att uppgradera till en säng för stora barn. Han vägrade blankt. Det enda sättet som pappa Eric kunde övertyga sonen var att lova att bygga den coolaste sängen någonsin – som tur är för lillkillen tog Eric på sig uppdraget med största allvar.

Efter att ha surfat lite på nätet bestämde han sig för att göra ett så kallat IKEA hack, alltså när man tar vanliga IKEA möbler och bygger ihop dem på ett helt nytt sätt. Det finns en hel rörelse av människor på nätet som hackar IKEA möbler och delar med sig av resultaten.

Med hjälp av två KURA-sängar, en TROFAST-förvaringssystem och en BESTÅ-hylla byggde han sägen som alla barn drömmer om.

loading...

 

Så här såg projektet ut halvvägs färdigt. Sängen fick bland annat en rutchkana.

loading...

 

Men det coolaste som Eric byggde var nog det hemliga rummet bakom bokhyllan.

loading...

Rummet öppnas genom att dra den gröna boken. Som en egen Batmangrotta!

loading...

 

Så här ser krypinnen ut inuti. Lamporna kan lysa i olika färger och sonen får inreda precis hur han vill.

loading...

Jag tycker att Pappa Eric levererade på sitt löfte i alla fall. Vad tycker ni? Se hela filmen hur Eric byggde den coolaste sängen någonsin här.

Tycker du den här pappans bygge var imponerande? Dela gärna med dig av resultatet så att någon annan kan få lite inspiration. Vill du ha fler liknande artiklar klickar du bara på gillaknappen nedan.