6-åriga Audrey Nethery har en ytterst sällsynt sjukdom som heter Diamond-Blackfans anemi. I Sverige föds 1 till 2 barn om året med Diamond-Blackfans anemi, och man känner till ett 30-tal personer med sjukdomen i landet, de flesta av dem under 30 år. Sjukdomen medför många olika symtom, men alla med sjukdomen i klassisk form har blodbrist. Blodbristen ger tidigt symtom, till exempel i form av nedsatt ork, dålig aptit, blekhet och dålig tillväxt.

Men trots sjukdomens påverkan på Audrey är det hon älskar mest av allt i livet att dansa Zumba. I våras la hennes mamma ut en video på Facebook där hon gjorde det hon älskar mest av allt, och en hel värld charmades av 6-åringens glädje och energi. Nu händer det igen!

För ett tag sedan bjöds Audrey in till att öppna en internationell Zumba-konferens i Orlando, USA. Självklart tackade hon ja, och nu sprids videon där hon dansar med flera kända Zumba-instruktörer som en löpeld över hela nätet.

När jag ser Audreys fantastiska glädje och dans blir jag alldeles varm i hjärtat. Alla borde få en chans att se det här.