Att vänta barn är en fantastisk, men ofta nervös, tid. Det är naturligt att man oroar sig för vad som komma skall. En som mer än väl är medveten om stressen inför och i samband med förlossningen, är Sarah Thistlewaite. När hon och hennes man fick beskedet att de väntade tvillingar visste glädjen inga gränser. De blev överlyckliga, men snabbt förvandlades lyckan till en stor oro.

 

 

loading...

Youtube

19 veckor in i graviditeten fick Sarah och hela läkarteamet en rejäl chock. Ultraljudet visade nämligen något mycket sällsynt. Sarah väntade tvillingar, men inte vilka som helst, utan så kallade monoamniotiska tvillingar. Det innebär att barnen är enäggstvillingar och delar på moderkakan samt den inre fostersäcken.

Detta är förknippat med en enorm risk vid förlossningen då barnens navelsträngar kan ta skada, och enligt Womans World är chansen till överlevnad enbart 50 procentAv säkerhetsskäl lades Sarah in på sjukhus 57 dagar innan förlossningen.

loading...

Youtube

I maj 2014, på mors dag, var det så dags för den stora dagen. Sarah var redo att föda sina två älskade flickor. Hon var givetvis mycket nervös, med tanke på riskerna.

Allt gick enligt plan och flickorna föddes med hjälp kejsarsnitt. De föddes med 46 sekunders mellanrum. Men det var en detalj som chockade hela rummet fullständigt. Som tur var fotograferades det ofattbara.

loading...

Youtube

Bilden visar hur tvillingarna håller varandra i handen – direkt efter födseln. Jenna och Jillian har onekligen ett unikt band till varandra. De genomgick en mycket riskfylld förlossning som bara inträffar 1 gång på 10 000. Och när de kommer ut så håller de alltså varandra i handen. Fantastiskt!

Läkarna kunde inte tro sina ögon. Och det kunde knappast Sarah heller.
– Det var det mest underbara jag sett. Mitt hjärta bara smälte av lycka. Till och med min man började gråta – och jag tror ingen i rummet hade ett öga torrt, sa hon enligt sajten People.

loading...

Youtube

I dag är det fyra år sedan tvillingarna Jenna och Jillians föddes – och det unika bandet till varandra kommer alltid sitta i.
– Båda gillar samma mat, de leker med samma leksaker, de älskar att simma och leka utomhus. Vi har försökt att köpa två exemplar av allt, men det är fortfarande så att de dras till exakt samma saker.

Och de älskar fortfarande att hålla varandra i handen!

loading...

Sarah Thistlethwaite / Facebook
Den här typen av graviditet är ytterst ovanlig och riskfylld, så det är verkligen underbart skönt att se att allt gick bra! Dela gärna artikeln för att visa dina vänner denna fantastiska historia!