Den här bilden har upprört tusentals människor världen över.

En brinnande elefantbebis springer över gatan med sin mamma – och skriker ut sin smärta medan människorna skrattandes rusar därifrån.

Nu har naturfotografen fått ett stort pris för budskapet bakom det hemska bilden.

loading...

Foto: Biplab Hazra

Fotot på den brinnande elefantungen som skriker av smärta har chockat en hel värld. Men den är viktig för oss att se och ta till oss. Det menar naturfotografen Biplab Hazra, som nu vunnit ett stort pris för bilden.

Den är tagen i Bankura-distriktet i Västbengalen i Indien. Det är en plats på jorden där människor systematiskt plågar elefanter. Att det uppstått en konflikt mellan människorna och elefanterna ska vara att djuren i hög utsträckning skadar byggnader, grödor och marker, och i fjol dog 29 personer när man drabbade samman med elefanterna.

Fotografen beskriver hur han vid tillfället hörde elegantungens skrik – samtidigt som människorna ropade och skrattade. Han chockades.

– För de här kloka, smarta och sociala djuren, som bott på subkontinenten i århundraden, är helvetet här och nu, säger Hazra, enligt danska TV2.

Enligt honom överlevde elefantungen – trots brännskadorna. Nu har Biplab prisats som Årets fotograf vid Sanctuary Wildlife Photograhy Awards 2017. Nu hoppas han att priset ska kunna hjälpa honom att få folk att få upp ögonen och belysa hur fruktansvärt våldsamt djuren behandlas av människor. Enligt The New Indian Express har myndigheterna nu satt upp elstängsel för att skilja djuren och människorna åt på den aktuella platsen.

– Kalven kanske inte avsiktligt brändes av byborna, men att kasta smällare och brandbomber på elefanthjordar är mycket vanligt i den här regionen, säger Hazra.

Efter 14 år som naturfotograf säger Biplab att han aldrig varit med om något liknande.

Here are the winning images from the open category of the Sanctuary Wildlife Photography Awards 2017! Congratulations to the winners! http://bit.ly/2zh1eAO#sanctuarywildlifephotographyfestival

Posted by Sanctuary Asia on Sunday, 5 November 2017

Dela gärna detta vidare, om du också tycker det är bra att frågan blir belyst så djuren kan få det bättre i framtiden!