När Charlotte Ponce bara var tre månader gammal skulle hon vara med om någonting hemskt, någonting som hon skulle bli påmind av resten av livet så fort hon såg sig själv i spegeln.

Familjen hade en tam tvättbjörn hemma. Men när hennes föräldrar en kväll lagt henne i spjälsängen med en nappflaska spillde hon ut mjölk vilket fick tvättbjörnen att börja äta flickans ansikte.

På grund av det blev Charlotte av med höger öra, näsan, överläppen och delar av sin högra kind.

loading...

Bildkälla: Facebook/ChiWeiWu

Den tragiska händelsen för Charlotte innebar att hennes biologiska förlorade vårdnaden om henne och hennes bror. De placerades istället hos sina släktingar, Sharon och Tim Ponce, där hon fick en nystart på livet.

Blev deprimerad

Men på grund av den hemska händelsen hade Charlotte det svårt. Hon var så pass vanställd vilket gjorde att det var svårt för henne att delta i sociala sammanhang. Dessutom var hon ofta deprimerad.

loading...

Bildkälla: Facebook/ChrisClark

Även fast hon fått en fruktansvärd start på livet, och de många operationerna för att rekonstruera hennes ansikte, klagade Charlotte aldrig, rapporterar Daily Mail.

Under fem år hade läkaren Koongkirt Chaiyaste varit med och hjälpt Charlotte. Elva år efter attacken, vilken skedde 2003, skulle han ställas inför det största testet hittills.

Glädjen – 11 år senare

Det var dags för den största operationen där brosk från Charlottes revben skulle opereras in i hennes arm. Där skulle ett nytt öra växa fram vilket var tanken att ersätta det hon blev av med i attacken.

loading...

Bildkälla: Fox35

Förra året skedde det fantastiska.

I dag är Charlotte 15 år gammal och länge sparade hon på örhängen. Och efter de många framgångsrika operationerna kan hon nu äntligen använda dem!

Tack vare de skickliga läkarna kan Charlotte äntligen vara som sina kompisar och andra barn.

Vill hjälpa andra

Som du läste tidigare var Charlotte fortsatt positiv trots det hemska som skedde den där dagen när hon bara var några månader gammal.

Men det kanske allra mest fantastiska är att hon i framtiden vill bli biomedicinsk ingenjör. Varför? För att hjälpa andra människor som blivit av med kroppsdelar.

loading...

Vi önskar dig all lycka till i framtiden, Charlotte! Dela för att hylla hennes stora mod!