Ett besök hos tandläkaren är aldrig en billig historia, inte ens om det enbart handlar om en kontrollundersökning. Av den anledningen är det många som drar sig för att gå dit, i synnerhet unga och pensionärer som inte har så gott om pengar.

Men nu kommer regeringen med ett glädjande besked: Fler få gratis tandvård.

 

I torsdags tog regeringen ett beslut om att justera reglerna för tandvård, och beslutet är glädjande för många. Förutom att de höjer åldersgränsen för gratis tandvård så låter de fler ta del av det allmänna statliga tandvårdsstödet från och med 2019.
– Det är få under 23 år som har fasta anställningar i dag, många pluggar och arbetar på osäkra kontrakt. Då ska inte ekonomin göra att unga väljer bort att ha koll på och ta hand om sina tänder, säger socialminister Annika Strandhäll till Kristianstad.se

loading...

Foto: Henrik Montgomery/TT

Höjer åldern för allmänna tandvårdsbidraget

Under torsdagen beslutade regeringen att det allmänna tandvårdsbidraget skulle höjas till 24 år.
– Målet med att steg för steg höja åldern då det är avgiftsfritt att gå till tandläkaren handlar om att säkerställa att våra unga fortsätter gå till tandläkaren också när de börjat arbeta och studera. Grunden för att ha bra tänder hela livet är regelbundna besök och koll på sina tänder, säger socialminister Annika Strandhäll till Kristianstad.

loading...

Foto: JESSICA GOW / TT

Det här är ett steg i rätt riktning, men tandvården borde bli billigare även för våra pensionärer som har det knapert. Dela för att visa att du håller med.