De flesta vet att modellbranschen ställer orimligt höga krav på modellerna. Men de är också dem som bestämmer normen för hur vi ska se ut, och vad som anses var vackert och attraktivt.

Därför gör klädkejdan River Island något banbrytande, när de använder en modell med Downs syndrom som ansiktet utåt för sin nya kampanj ”Etiketter är till för kläder”.
– Jag är stolt över mig själv och den jag är som person. Och jag är stolt över min familj, säger Harry Britton i en intervju på River Islands hemsida.

På världskända klädkedjan River Islands nya modellbilder syns en ung kille posera vant med stort självförtroende i blicken. Och han har all anledning att ha det. Han bryter nämligen den så kallade normen om hur modeller förväntas se ut.

”Förvänta er storhet”

På River Islands Instagram, som följs av två miljoner människor världen över, får den16-årige pojken en ordentlig presentation.

”Förvänta er storhet. Möt Harry, killen som beatboxar, dansar breakdans och älskar engelsk frukost. Vi tippar på en megasuccé”, skriver River Island på sin Instagramsida där han hyllas bland kommentarerna.

View this post on Instagram

DO EXPECT GREATNESS . Introducing Harry, the beatboxing, breakdancing, english breakfast loving lad.. we're tipping for mega success! . Head online to find out more about @harrybrit1_zebedee_model and our latest #LABELSAREFORCLOTHES campaign ✌️

A post shared by River Island (@riverisland) on Sep 19, 2018 at 12:59am PDT

Samma presentation går att hitta på företagets hemsida, där det också finns en intervju med Harry.
– Jag är stolt över mig själv och den jag är som person. Och jag är stolt över min familj, säger han.

loading...

Pressfoto: River Island

Det här är ger mig sådant hopp om världen. När modellindustrin framhäver olikheter och inte bara fokuserar på ”perfekta utseenden” så är vi på rätt väg. Dela för att sprida budskapet.