Jag har alltid varit ett stort fan av Jack Nicholson, jag glömmer aldrig första gången jag såg ”The Shining” på!

En sådan stark skådespelarinsats tror jag inte jag hade sett tidigare, så redan där var jag fast.

Jack Nicholson är idag 81 gammal och kan se tillbaka på en fantastisk och händelserik karriär i Hollywood.

Genom åren har hans ögonbryn och raspiga stämma fått honom att spela en lång rad obehagliga typer, bland annat i kultfilmerna ”Gökboet” och ”The Shining”.

Hans karriär sträcker sig över mer än 50 år och han har jobbat med de allra största.

Men visste du om att hans familj hela tiden bar på en stor hemlighet – som skulle upptäckas av en slump?

loading...

Imgur

Den 22 april 1937 föddes John Joseph Nicholson i New York. Men den lille pojken växte upp i New Jersey, med sin mormor Ethel Nicholson, som ägde en skönhetssalong.

Jack trodde dock att hon mormor var hans biologiska mamma och hans alkoholiserade far hade övergett familjen redan när Nicholson var barn.

Jack’s 19 år äldre syster, June Nicholson, jobbade som dansare och skulle snart bli skådespelare. Vid 17 års ålder flyttade den unge Jack in hos henne till Los Angeles, för att sträva mot samma mål.

loading...

Imgur

Men 1963 dog June i cancer och mormor Ethel Nicholson avled också, sju år senare.

Jack Nicholson hade hunnit bli 37 år gammal när han tog emot ett telefonsamtal från en journalist, som skrev ett reportage om honom inför filmen ”Chinatown”.

Därefter kom allt att vara annorlunda.

Under efterforskningen 1974 stötte reportern på en familjehemlighet som han konfronterade skådespelaren med: Hans påstådda föräldrar var faktiskt hans mor-och farföräldrar.

loading...

Imgur

Och syster June var i själva verket hans mamma.

Den blivande Hollywoodstjärnan blev otroligt förolämpade över uppgifterna och vägrade tro på vad han hört. Men hans andra syster Lorraine (som i verkligheten är hans moster), bekräftade familjehemligheten med tårar i ögonen.

”Dramatisk händelse”

”Det var en ganska dramatisk händelse, men det var inte vad jag skulle kalla traumatiserande … Jag var ganska bra psykologiskt förberedd”, har Jack Nicholson berättat.

Eftersom June bara vara 18 år när hon blev mamma, och dessutom var ogift, bestämde hennes föräldrar sig för att uppfostra Jack på egen hand. Juni skulle fungera som hans syster.

loading...

Imgur

Som tonåring kunde June få en chans förverkliga sina drömmar om dans och skådespeleri. Ethel Nicholson övertygade dottern om att ”släppa” ifrån sig Jack.

Vem som var eller är Jack Nicholsons pappa är det ingen som vet.

Det har spekulerats i att det var Junes manager som var pappa, andra källor hävdar att June själv inte visste vem pappan var.

loading...

Wikipedia

Det är en ganska stor chock att få reda på i vuxen ålder att du har vuxit upp med en lögn alla dessa år. Båda kvinnorna, Ethel och June, tog dessutom med sin hemlighet i graven.

Men Jack är inte bitter.

”Jag behövde inte hantera dem. De var redan döda. När jag upptäckte vem min mamma var, var jag känslomässigt stabil. Det har gjort vissa saker tydligare. Om jag kände något, så kände jag tacksamhet”, säger Jack.

loading...

Shutterstock / Denis Makarenko

Trots den långvariga familjehemlighet har Jack fortsatt sin egen väg och idag är han en av de mest framgångsrika skådespelarna någonsin. 

Jag tycker också det är fint att han inte skuldbelägger sin familj för det som hände, det visar på stort hjärta och en ödmjukhet som långt ifrån alla har. 

Dela gärna vidare detta om du också blev överraskad av denna familjehistoria, jag är säker på att fler av dina vänner skulle vilja veta detta!