För oss låter det kanske självklart, men det är inte alla här i världen som har förutsättningarna att kunna ställa ett mål mat på bordet.

Så vad gör man om barnen hungrar, det inte finns någon att be om hjälp och familjen måste försörjas?

Trebarnsmamman Theresa West såg ingen annan utväg än att stjäla från mataffären – men hon hade aldrig kunnat förbereda sig på hur polisen skulle reagera när de avslöjade hennes brott.

Det var tidigare i november som poliserna Keith Bradshaw och Candace Spragins fick i uppdrag att utreda en stöld från mataffären Food Lion i amerikanska Hillsborough, North Carolina.

Snart lokaliserade poliserna den misstänkte i sin bostad – en trebarnsmamma vid namn Theresa West.

Men när poliserna fick veta anledningen till stölden, då förändrades allt.

loading...

Bildkälla: Facebook

I en intervju med The Herald-Sun berättar Theresa själv om händelsen. Hon hade försökt be folk om hjälp – men efter tre dagar fanns det fortfarande ingen mat på bordet.

Den desperata trebarnsmamman såg helt enkelt ingen annan utväg. Så hon stal några nödvändigheter för sammanlagt 36 dollar, motsvarande 300 kronor… för att kunna försörja sina barn.

”Det här var inte ett brott av girighet, utan ett brott sett som en nödvändighet av en mamma som försökte mätta sina barn”, skriver Hillsborough Police Department på sin Facebook-sida.

loading...

Bildkälla: Facebook

Poliserna var givetvis tvungna att göra sitt jobb och bötfälla Theresa, som också lämnade tillbaka maten hon stulit.

Men senare den kvällen återvände de igen… med armarna fulla av mat.

Det visade sig att poliserna hade gått tillbaka till butiken och handlat mat till ett värde av 140 dollar. Det motsvarar nästan 1 200 kronor – och de gjorde det på eget bevåg!

loading...

Bildkälla: Facebook

Kött, frukt, grönsaker, basvaror… allt fanns plötsligt där, bara för att mätta Theresa och hennes hungriga familj.

En enkel gest – men vars värde inte kan beskrivas i ord för familjen.

”Ibland är inte polisarbetet lika självklart. Vi är först och främst människor, och sedan poliser. Det är mer regel än undantag att medkänslan för våra medmänniskor lyser igenom. Det här ÄR Hillsborough-polisen, och poliserna Brashaw och Spragins borde berömmas för det”, skriver Hillsborough Police Department på sin Facebook-sida.

loading...

Bildkälla: Facebook

”Ingen av dem ville att någon skulle få veta om det här, så snälla visa dem lite kärlek nu”, avslutar polisen sedan inlägget.

Och responsen, den var överväldigande. Folk tog till sig budskapet – och generösa gåvor började strömma in.

Nu vädjar polisen till alla som vill hjälpa till att de ska donera maten till lokala hjälporganisationer!

De kanske finns i samhället för att hålla oss trygga och stoppa brott, men poliser gör så otroligt mycket mer än så.

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare den här artikeln, för att hylla alla poliser där ute som gör ett fantastiskt jobb för att vi ska få må bra!