En skola i Stockholm har fått en anmälan på sig efter att ha gjort en matsedel som flera elever upplever som kränkande.
– Det man har valt att göra här är att förlöjliga olika könsidentiteter och sexuella läggningar, skriver 17-årige Rasmus Norberg till Skolinspektionen.  

17-årige Rasmus Norberg var en av de som reagerade hårt på innehållet på skolans matsedel. Någon eller några hade som Rasmus beskriver det – förlöjligat olika könsidentiteter och sexuella läggningar, vilket fick honom att höja rösten.

Queerdressing och transris

På listan över veckans mat hade man omvandlat namnet på alla maträtter till något som hade med läggning eller identitet att göra. Bland annat skulle det serveras ”Könsneutral korvgryta med jämställd bulgur.”, ”Pasta med köttfärssås, där alla ingredienserna är lika viktiga och värdefulla.” samt ”Cevapcici med Queerdressing och transris”.
– Detta gör då att skolan visar på en generalisering där det blir okej att ‘skoja’ om könsidentiteter – en uppmaning nästan, skriver Rasmus till skolinspektionen i samband med sin anmälan. 

Som dagens gröna alternativ skojar skolan genom att referera till kvinnor som känner sig sexuellt trakasserade av killar.
”Vegetarisk schtnizel som är trygg i sig själv och ”assholesonline”-sås med rostad potatis”.

loading...

Foto: Erik Nylander/TT. OBS: pojken på bilden är inte samma som i artikeln. 

Ser allvarligt på sådana anmälningar

När Expressen kontaktar skolans rektorn Johanna Svensson för en kommentar svarar hon:
– Det var inte vår intention att någon skulle bli kränkt. Vi får åtgärda det som Skolinspektionen säger. Vi ser allvarligt på sådana anmälningar. 

Vad tycker du? Var det fel av skolan att skoja om detta? dela gärna artikeln för att uppmärksamma ämnet.