Det har varit en underbar sommar med sol, bad och rena supervärmen. Men nu börjar semestrar och sommarlov gå mot sitt slut, och snart närmar sig hösten.

Och något som jag, och väldigt många med mig, alltid brukar ha problem med när temperaturerna kryper nedåt – det är torra händer.

Om du har råkat ut för det själv, så vet du att torra och spruckna händer varken är skönt eller särskilt snyggt. Och för att bli av med smärtan, kan en första tanke ofta vara att man behöver kasta pengar på dyr manikyr eller olika krämer.

Men lugn i stormen. Det finns också vissa huskurer som kan göra underverk – och nu tänkte jag tipsa om ett enkelt sätt att ta hand om händerna, utan att man ska behöva tömma plånboken. Bläddra vidare här nedan för att lära dig hur du ska gå tillväga, och tveka inte att dela vidare så vänner och familj också kan ta del av det enkla tipset!

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Även om just kylan och torr luft ofta har sin inverkan på torra händer, så finns det fler bovar som gör att många drabbas av torra händer.

Ett vanligt misstag är att man överanvänder tvål när man tvättar händerna, något som skadar hudens skyddsbarriär. Att tvätta händerna i för varmt vatten skadar också huden, liksom att gnugga för hårt med handduken när man torkar sig.

Och ett annat problem som många säkert känner igen är när man diskar utan diskhandskar – då vatten och diskmedel torkar ut huden.

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Men det finns flera tips för att ha välmående händer. Att unna sig manikyr är ett exempel – men även om det är härligt så kan det komma med en saftig prislapp. Samma gäller för märkesprodukter som sägs vårda dina händer, men som kostar skjortan.

Ett annat knep som jag därför tänkte tipsa om, är hur man gör en egengjord, ekologisk handkräm.

Det bästa är att du bara behöver 2 ingredienser för denna hemmagjorda handbehandling. Och det är dessutom ingredienser, som de flesta redan har hemma i skafferiet!

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Du behöver:

2 tsk olivolja
1 tsk florsocker

Så här gör du:

Börja med att värma olivoljan i några sekunder, och blanda sedan ner florsockret. Smörj in händerna med din hemmagjorda handkräm, sätt på ett par bomullsvantar – och låt dem sitta kvar över natten så att oljan absorberas in i huden ordentligt. Om det blir allt för kladdigt, så kan du alltid torka av överflödig olja med en handduk.

Och vips, så ska du se att händerna redan nästa morgon är så där goa och sköna igen!

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Om du har stora problem med torra händer, så rekommenderar jag att bära med handkräm i väskan. Det gör alltid jag, och sedan är det bara att ta fram den och smörja händerna så ofta det behövs under dagen!

Tveka inte att dela med dig av knepet till dina vänner, så att de också kan prova husmorsknepet mot torra och spruckna händer. Då blir de glada!