Huden är kroppens största organ – och ett av de viktigaste. Den skyddar oss mot yttre faktorer som kan vara skadliga för kroppen.

Med tiden blir huden dock skadad av solen, giftiga ämnen i luften och bakterier. För att inte riskera bestående men är det viktigt att vara försiktig och alltid tänka på att skydda sin hud.

En bra idé är att använda någon typ av produkt som skyddar huden. Det går självklart bra att köpa en färdig produkt, men dessa är ofta dyra och fulla av kemikalier. Det finns en enkel blandning som skyddar huden – och som sägs kunna ta bort rynkor på bara sju dagar.

loading...

När vi blir äldre förändras vårt utseende. Det är få som helt kommer undan rynkor och andra ålderstecken i ansiktet. Kosmetikaindustrin lägger ned stora resurser på att framställa produkter som föryngrar huden och det finns en uppsjö produkter på marknaden som säger sig göra detta.

Men den som inte vill betala dyrt för kosmetiska produkter fulla av kemikalier kan göra en egen kräm hemma helt naturligt. Då får man en produkt som är hundra procent naturlig och man känner till alla ingredienser. Här är receptet till en yngre och friskare hud:

Du behöver:

  • En tesked olivolja
  • En äggula
  • En tesked honung
  • En tesked vaselin

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Så gör du:

1. Börja med att tvätta rent ansiktet ordentligt.

2. Smält vaselinet och lägg över det i en skål.

3. Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt tills du har fått en jämn smet.

4. Doppa fingrarna i krämen och applicera den på huden med mjuka, cirkulära rörelser.

5. Låt krämen sjunka in i huden under tre minuter.

6. Badda bort krämen med en bomullstuss och tvätta ansiktet med kallt vatten.

7. Nu har du tagit första steget mot en yngre hud, repetera detta dagligen och inom en vecka kommer du se resultat. Vips, så blev man tio år yngre!

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Har du också letat efter ett naturligare alternativ till kosmetikaföretagens dyra och ohälsosamma produkter? Dela gärna detta med dina vänner om du vill att fler ska upptäcka detta klockrena knep.