Under söndagen flyger Melodifestival-vinnaren Benjamin Ingrosso till Lissabon för att förbereda sig för Eurovision Song Contest.

Och det är en förväntansfull segrare som gör sig redo för den stora tävlingen.
– Jag är sjukt exalterad och lite spänd, säger han till Nöjesbladet.

loading...

FOTO: Jonas Ekströmer / TT

Benjamin Ingrosso, 20, vann svenska Melodifestivalen med sin låt ”Dance You Off”. Nu är det snart dags för Eurovision Song Contest 2018 och under söndagen reste Benjamin tillsammans med sitt team ner till Lissabon.
– Det känns superroligt. Jag är sjukt exalterad och lite spänd. Det ska bli kul att se hur hela den här cirkusen fungerar därnere, säger han till Nöjesbladet.

Här är planerna för låten

Efter segern i Mellon har Benjamin och hans team rest runt om i världen för att marknadsföra segerlåten ”Dance You Off”. Nu berättar han om planerna för låten i Eurovision.
– Det är vår ambition att det ska se rätt likt ut. Det kommer nog bli lite ändringar i kläderna kanske. Annars har vi bara slipat till det så att det känns ett snäpp bättre, säger han till sajten.

Klart är i alla fall att hans förinspelade körsång slopas då den bryter mot tävlingsreglerna. Nu kommer han backas upp av fem körsångare som sjunger live.
– Eftersom numret har lite musikvideo-tänk tror jag det kan bli skönt att man hör på musiken och sången att det är live.

”Hoppas på final”

Benjamin Ingrosso vill ogärna spekulera i ett resultat, men han hoppas ta sig hela vägen till final. Väl där kan allt hända…
– Jag vågar inte spekulera men jag hoppas att jag tar mig till final. Det hade ju varit superskönt. Men jag ska bara fokusera på att göra mitt bästa och verkligen njuta och ha kul, säger han.

Eurovision Song Contest drar igång tisdagen den 8 maj. Benjamin går in i andra delfinalen den 10 maj.

Vi håller tummarna för dig i Eurovision, Benjamin! Lycka till!

Nu flyger @benjaminingrosso och teamet till Lissabon! Repetitioner väntar! #danceyouoff #esc2018 #eurovision ✈️

A post shared by ✨ Melodifestivalen ✨ (@melodifestivalen) on May 1, 2018 at 2:52am PDT