Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en person som månade om sin publik och sina nära och kära. Hon beskrivs som en varm person med aptit på livet och det är också den bilden som anhöriga vill bevara av henne. Därför ordnar Barbros nära vänner, som råkar vara några från kvinnliga kändiseliten, en tillställning för att hylla sin vän Barbro.
– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära, säger skådespelerskan Christina Schollin till Expressen.

Stadsbrudskåren är en organisation vars syfte är att samla in pengar som ska gå till utsatta kvinnor och barn i Stockholm. En av dess medlemmar var Barbro Svensson, som var en av de första 20 att gå med för 37 år sedan.

Flera svenska kändisar är medlemmar

Bland de andra medlemmarna finns bland andra Lill Lindfors, Christina Schollin, Marianne Bernadotte, Babben Larsson och Nanne Grönvall, och när Barbro gick bort var det med stor sorg som gruppen tog emot beskedet.

”När hon på sjukbädden hörde om Stadsbrudarnas plan att 2018 stödja hemlösa äldre genom projektet ‘Vid din sida’ satte hon sig upp och sa: ‘Det vill jag vara med på’ och skänkte sedan ett stipendium till det”, skriver Stadsbrudskåren på sin hemsida.

loading...

Foto: Christine Olsson/TT

Lill-Babs hedras av Lill Lindfors och andra kändisar

För att hylla Barbros arbete för utsatta kvinnor, samt hennes livsglädje och värme, kommer Stadsbrudskåren att arrangera en tillställning där medlemmarna samlas under onsdagskvällen.
– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära. Vi tyckte det var ett bra sätt att hylla denna starka kvinna. Och likaså Kjerstin Dellert som gick bort också, hon var gammal och då är det mera naturligt. Men det var chockartat med Barbro, verkligen, säger Christina Schollin till Expressen.

loading...

Foto: Mats Andersson / TT

Så fint att det gör detta för att hylla fina och varma Barbro. Dela gärna för att bevara minnet av denna fantastiska människa du med.