I efterdyningarna av ”metoo-debatten” så har flera välkända namn fått krypa till korset efter att ha antastat eller ofredat kvinnor. Att den här diskussionen under en tid blev så pass stor och omtalad har nog fått allt fler att få upp ögonen för vad som dagligen försiggår i vårt samhälle.

Förhoppningsvis kan det här leda till att vi blir bättre på att respektera varandra framöver – och att framför allt mäns våld och sexuella trakasserier mot kvinnor helt försvinner.

Det kanske är en naiv dröm, men samtidigt måste det ju vara slutmålet i den här frågan. Det tycker i alla fall jag.

Nåväl – nu sysslar vi ju främst med skojigheter på den här sidan, men jag tycker ändå att det här var värt att ta upp. Det har också att göra med den här fiktiva, roliga historien (nedan) då en mamma försökte förbereda sin vackra dotter på vad som kan vänta ute i vuxenlivet.

Jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet – och 17-åringens svar är ju helt genialiskt!

Det var då mamma Monica som en dag gick in på sin dotters rum för att prata. Som den goda mor hon var så kände hon att det var dags för att ta ett av de där mer seriösa samtalen med sin 17-åring.

Sex, alkohol och knark var områden som man hade avhandlar vid tidigare tillfällen, men nu satte sig mamman bredvid sin dotter på sängen och efter lite småprat så sa hon allvarligt:

– Sandra … vad gör du om du blir trakasserad av en man en mörk kväll på en tom, ödslig gata?

loading...

Bild: Advantage4Parents

Dottern funderar en kort stund, men svarade sedan:

– Jag skulle kvickt dra ner hans byxor och snabbt dra upp min kjol!

Mamman fick en rejäl chock.

– Vad är det du säger?! Är du helt från vettet, unga dam?!

– Nej, svarade 17-åringen lugnt. Vem tror du springer snabbast – en man med neddragna byxor eller en tjej med uppdragen kjol?

Snåla inte nu, DELA om du gillade dotterns klockrena svar!