Tiden går undan – och snart är julen här.

Den uppskattade och efterlängtade högtiden för med sig många härliga traditioner – bland annat vad gäller mat och dryck. Jag anser personligen att vörtbröd, julmust och glögg är de klart största höjdpunkterna.

Vad gäller den sistnämnda drycken så brukar den ju komma i lite olika tappningar numera. Förra årets var gin & tonic-glöggen den stora snackisen – och glädjande nog, så är den nu här igen och börjar säljas på Systembolaget den 15 november.

loading...

Bild: Stockholms bränneri

Den så uppskattade glöggen är helt ekologisk och baserad på dry gin från Stockholms bränneri och tonic-koncentrat från Swedish tonic. Alkoholhalten ligger på 12 procent.

”Helt otroligt”

Glöggen släpps för beställning på Systembolagets hemsida klockan 10.00 den 15 november och kommer att ha artikelnummer 8280902.

loading...

Bild: Stockholms bränneri

”Varför alla dessa detaljer?” kanske en del undrar. Jo, för det gäller att vara på alerten – 2017 sålde gin & tonic-glöggen slut på bara några få minuter.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 2 500 flaskor sålde slut på 8 minuter. I år tar vi högre höjd så fler ska kunna få tag på produkten och kommer producera runt 6 000 flaskor, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri, enligt Elle.

loading...

Bild: Stockholms bränneri/Danger Österlin

Kostar 150 kr

Glöggen, som även kommer att säljas i 10 utvalda butiker, rekommenderas att serveras varm (cirka 75 grader) och som tillbehör kan man bland annat ha en kvist rosmarin och lingon. Priset för en flaska på 50 centiliter kommer att ligga på 150 kronor.

loading...

Bild: Stockholms bränneri

Vill man äta något till glöggen? Då är pepparkakor med ädelost ett lysande tillbehör!

Jag ser redan fram emot att få dricka den här! Rena drömmen för någon som tycker om både glögg och gin & tonic! Visst låter det gott? Tryck på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att sprida den här viktiga informationen!