loading...

Foto: Shutterstock

De flesta har någon gång förbarmat sig över en kroppsdel de inte är nöjda med. För stor rumpa, breda höfter eller för mycket gäddhäng är vanliga saker på listan bland saker människor är missnöjda med, men felet är att de tror att de inte kan göra något åt dem. Mycket lös hud på armarna är något som många kvinnor drabbas av när de kommer upp i ålder, vad många inte vet är att det finns effektiva saker man kan göra för att få bort ”gäddhänget”. 

Vi kan inte bestämma var på kroppen som vi ska förbränna fett, men vi kan styra över var vi ska få mer muskler och spänstigare hud. Enligt hälsomagasinet MåBra beror dallriga överarmar antingen på att huden tappat sin spänst och elasticitet, vilket det kan göra med åldern, eller att man gått upp vikt.

Vi vet inte om det här fungerar för alla, men många har kunnat se bra resultat.

Att deppa över sitt gäddhäng är dock onödigt när du själv kan minska det. Här är fem effektiva knep för att få bort det överflödiga fettet.

1: Smala armhävningar

Armhävningar känner de flesta till, men de är de smala varianterna som får dina underarmar att brinna. Skillnaden är att du sätter handflatorna precis bredvid brösten istället för brett utanför axlarna. Testa så kommer du känna att det tar.

loading...

Foto: YouTube/Topphälsa

2: Smörj armarna med lera

Det låter heltokigt, vi vet, men det fungerar. Precis som att en ansiktsmask ger huden spänst och elasticitet så får huden på armarna samma effekt om du har en lermask där. Du blandar lera med vatten tills att konsistensen blir bredbar. Smörj in armarna och låt det torka innan du sköljer med ljummet vatten. Smörj med fuktkräm efteråt.

loading...

Foto: Shutterstock

 

3. Ät bra fett

Vi behöver fett som energikälla, men vilket fett vi väljer spelar stor roll. Fett som kommer från snabbmat och sötsaker sätter sig snabbt på kroppen, medan fett från fisk, ägg, kalkon och keso är kalorisnålt och nyttigt, därför kommer det att göra skillnad om du väljer dessa framför annat enligt Steg för hälsa.

 

loading...

Foto: Shutterstock

 

4. Dips

Allt du behöver är en stol. Ställ den bakom dig och placera händerna på stolen bakom kroppen. Dippa sedan kroppen ner mot marken och gå tillbaka upp. Gör detta så många gånger du orkar, sedan gör du om det antalet repetitioner tre gånger. Gör detta några gånger i veckan så kommer du snart att märka att du får hårdare underarmar.

loading...

Foto: Shutterstock

 

5. Höja och sänka armar med vikt

Om du inte har tillgång till hantlar går denna övning precis lika bra att göra med något annat som väger mellan ett och två kilo. Se bara till att du har lika mycket vikt i vardera hand. Höj armarna till axelhöjd och sänk ner dem långsamt igen. Efter ett tag kommer det att börja bränna. Gör detta några flera gånger på rad och flera gånger i veckan.

loading...

Foto: Shutterstock

Källa: Topphälsa, Steg för hälsa, Må Bra, Shape. 

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda

De här metoderna är enkla eftersom att de kan göras var som helst, därför är de helt klart värda att testa. Dela gärna med dig av tipsen till andra, de kommer att tacka dig.