När den 16-åriga Trishna Pema och hennes syster kom hem från semestern och kollade igenom bilderna som de hade tagit under deras semester såg de något skumt och välbekant i bakgrunden.

Det var i fjol som det mest virala fenomenen uppstod: ”Den distraherade pojkvännen”. Den här bilden är från början en överdramatiserad genrebild från Getty Images, men på sociala medier har bilden fått en helt ny mening och har spridit sig som en löpeld.

Bilden föreställer en kille i rutig skjorta som har ett fånigt ansiktsuttryck, han vänder sig om efter en kvinna som bär en röd klänning. Mannen håller också hand med en kvinna som tittar chockerande på honom, vilken man antas är hans flickvän.

Den här bilden har använts som en metafor för olika frestelser som stjäl ens uppmärksamhet från det som vi egentligen borde fokusera på. Bilden har också skapat debatter och har kallats för sexistisk.

loading...

När Trishna Pema från Kapstaden, Sydafrika, poserade framför hennes syster i Venedig när hon äter en gelato med vaniljsmak. Senare när systrarna kom hem och kollade igenom bilderna upptäckte de något som de kände igen väldigt väl. Alltså ”Den distraherande pojkvännen”.

Då den här bilden togs passerade ett par i bakgrunden, och paret gjorde exakt likadant ansiktsuttryck som på bilden som spridit sig som en löpeld på internet.

Trishna skriv till Buzzfeed att: ”Vi såg omedelbart likheten mellan bilden och memet”, hon skickade bilden i en gruppchat till sina vänner och Amahle Mnymana lade ut den på Twitter.

Kan du se likheten på bilderna i klippet ovan?