En av Sveriges kända tv-profiler har gripits under en resa i USA, misstänkt för att ha antastat en minderårig sexuellt.

Mannen är känd från större direktsändningar och många klassiska tv-ögonblick.

Han sitter nu fängslad och borgen är satt till närmare en miljon svenska kronor.

Tv-profilen är namngiven i amerikanska medier och tv-kanalers lokala stationer har även publicerat hans namn och bild. Det beskrivs två händelser som ska ha inträffat i början av januari.

loading...

Källa: Expressen

Den svenska tv-stjärnan ska enligt polisrapporten ha försökt blanda sig i när en yngre tonårspojke tränade, han ska sedan ha tagit tag i hans ben och därefter fortsatt beröringen längs benet upp mot skrevet.

Pojken blev då obekväm och hade gått därifrån, varpå att svensken följde efter honom.

Innan pojken sprang därifrån ska profilen ha tagit i hans skrev ovanpå byxorna, enligt den lokala polisen.

Pojken har uppgett för polis att han har sett den svenska mannen i parken ett flertal tillfällen, men att de aldrig har haft kontakt tidigare.

Händelsen beskrivs olämplig

Det rapporteras även om en annan händelse som ska ha inträffat dagen efter. Händelsen beskrivs som olämplig kontakt med två unga pojkar i en park. Den kända tv-profilen ska ha närmat sig de två pojkarna och frågat om deras träningsrutiner, enligt polisen ska han sedan ha försökt ta tag i en av pojkarnas tröja och bett om att få se hans muskler.

Polisen menar att den här händelsen finns med i rapporten har en förklaring och en polis citeras i lokala medier med att säga:

– Det handlar om att vi vill visa att den misstänkte har varit i flera parker och närmat sig ungdomar.

Tv-profilen ska ha berättat för pojkarna var han bodde och efter att ha identifierats greps han av polis i den lägenhet där han vistades.

loading...

Källa: Expressen

Under tiden utredningen pågår sitter han fängslad, vilket motsvarar häktad.

Åklagaren i fallet ska ha uppgett under en förhandling i rätten att han bedömde att det fanns en flyktrisk och att det skulle försvåra den rättsliga processen.

– Jag känner stor oro för framtida medverkan här i rätten, sade åklagaren.

Den svenska profilen har ingen familj i USA och har en flygbiljett hem bokad inom de närmsta dagarna, därför har polisen beslagtagit hans pass.
TV-profilen är tidigare ostraffad och svenska UD har ännu inte fått någon information om fallet.

Källa:Expressen