Alla har vi någon gång varit med om oförutsedda händelser som svider i plånboken. De som bor i gamla hus kan nog relatera lite extra, då det är vanligt att saker går sönder och måste bytas med tiden. Sorgligt nog är det många pensionärer som inte har råd att åtgärda problem, vilket tvingar dem att bo i misär. 

72-åriga Gloria Scott är en av dem. Hon skrapade ihop pengar för att betala en elektriker att byta lampa. När hon såg vad han gjort höll hon på svimma. 

Pensionären Gloria Scott hade bott ensam i sitt gamla hus i Massachusetts i åratal. Hon var väl medveten om vilket dåligt skick hennes bostad var i, men det faktum att hon själv passerat 70 och att hon i princip lever på existensminimum gör att hon inte haft råd att fixa saker. 

Anlitade en lokal elektriker

När takbelysningen behövdes bytas fick hon lov att kontakta en elektriker och be honom ordna det mot betalning. Lotten föll på John Kinney, en ung och lokal elektriker. 

loading...

Elektrikern John Kinney. Foto: Facebook/John Kinney

Innan John kunde påbörja sitt arbete åkte han hem till den gamla kvinnan för att se vad som behövde göras. Väl där såg han att det jobb han anlitats för att göra var enkelt åtgärdat. Det var allt annat runt omkring han var bekymrad över. 

LÄS MER: Brevbärare får dålig magkänsla vid kvinnas hus – väljer att agera och gör kusligt fynd i badkaret

Huset höll på att förfalla

Enligt Hrtwarming, som skrivit om Glorias fall, så höll huset på att rasa samman. Bland annat så hade ohyra letat sig in, och vattenledningarna hade gett upp. 

Efter att ha sett vad som behövde göras med belysningen åte John hem för att komma tillbaka och fixa problemet senare under vecka. Den natten sov han dock inte. Han kunde inte sluta tänka på misären den gamla snälla damen bodde i. Så han tog ett beslut. 

John bestämde sig för att göra något bra av sina händighet. Han ringde upp några andra hantverkare han känner, för att fråga om de ville vara med på ett projekt som innebar att rusta en gammal ensam dams hus. 

loading...

Foto: Facebook/John Kinney

Meningen var att Gloria inte skulle behöva betala en krona, då allt var en överraskning, så för att finansiera renoveringen skapade John och hans vänner en sida på nätet som heter “Glorias gladiatorer”. 

Renoverade hela huset gratis

Flera boende i kommunen såg gruppen och blev villiga att hjälpa till. John sa att det ursprungliga målet inte var att fixa hela Glorias hus, men att planerna eskalerade. 

loading...

Foto: Facebook/John Kinney

Pensionären Gloria trodde inte sina ögon när hon såg sina nya fönstren, de nya väggarna, lagade ledningar, belysningen, och en helt nya bakgård. 

Tack vare generösa och handlingskraftiga frivilliga fick en gammal ensam dam tillbaka livsgnistan, och hon behövde inte betala ett öre.

loading...

Foto: Facebook/John Kinney

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *