En tvåbarnspappa i USA har delat med sig av ett dilemma på ett diskussionsforum, i hopp om att få råd av andra. Kort efter att inlägget publicerades stod det dock klart att de flesta inte tog pappans parti, utan hans dotters. 

En 32-årig pappa i USA har hamnat i en rejäl rävsax som han inte vet hur han ska ta sig ur. Nu menar många på nätet att han får skylla sig själv som försummat sin dotter, vilket fick henne att packa sin väska och rymma, trots att hon inte är myndig. 

Nu ber pappan om råd. 

loading...

Foto: Shutterstock

I inlägget på Reddit förklarar pappan att han har en 14-årig dotter från en tidigare relation. Han har ensam vårdnad om flickan då mamman inte finns med i bilden. 

Skaffade en ny fru

Länge var Harper, som dottern heter, den enda tjejen i hans liv. Det var tills han träffade Nina, 31, som han är gift med idag.  

Så här skriver pappan:

“För 5 år sedan gifte jag mig med min fru Nina, 31. Vi försökte få barn men kunde inte. Vi gick till läkaren och det visade sig att jag inte kan få fler barn på grund av vissa komplikationer. Vi bestämde oss för att använda en spermadonator och resultatet blev en son –Mark, som föddes för några månader sedan.

Problemen började när Nina blev gravid. Harper var inte överlycklig över det. När Mark föddes blev det värre. Innan detta brukade Harper och jag tillbringa två dagar i veckan tillsammans, bara vi två, utan min fru, men efter att Mark föddes kunde jag inte göra det längre. Jag kan inte bara lämna min fru ensam två dagar i veckan med en nyfödd, och Harper har varit väldigt arg över det”, fortsätter pappan. 

Förslaget som fick dottern att flytta

Det var uppenbart att dottern kände sig försummad. Men det skulle bli ännu värre när Mark kom med ett förslag som fick dotterns bägare att rinna över. 

För att Mark och Nina skulle slippa gå så långt till barnkammaren bad de 14-åriga Harper ge upp sitt rum, som ligger bredvid deras sovrum, till bebisen. 

“Först verkade allt okej. Hon sa ‘okej’ och gick till sitt rum och började packa, men mindre än en timme senare dök min bror upp hemma hos oss och frågade efter Harper. Hon hade ringt honom och bett honom hämta henne. Hon kom ut från sitt rum med sina grejer, sa till mig ”du kan ge det till din son nu” och åkte iväg med min bror”, fortsätter pappan. 

Pappan ber om råd

Han berättar att det nu gått flera dagar sedan dotter tog sina saker och lämnade huset, och att hans släkt nu kallar honom “gris”, för vad han gjort. 

Nu vänder sig pappa till opartiska personer på internet för råd. 

Vems sida står du på här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook, för att se om någon resonerar som du.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *