De flesta har förhoppningsvis koll på att man inte ska lämna en bebis eller ett litet barn oövervakat. Alla som någon gång varit med om att en olycka inträffat när man vänt ryggen till en sekund vet vad jag pratar om. Just därför är det minst sagt chockerande hur en kvinna i USA resonerade när hennes syster ville att hon skulle vara barnvakt. 

Den här händelsen kommer från ett inlägg på forumet Reddit, där många anonymt ventilerar dilemman för att få råd och stöd. Låt oss se vilken sida du står på i det här fallet.  

En kvinna i USA vände sig till användare på Reddit för att i tråden “Är det jag som är skitstöveln?”, fråga hur de såg på hennes situation. 

Ville inte vara barnvakt

Kvinnan har inga egna barn, och har aldrig varit barnkär. Av den anledningen, samt att hon sätter högt pris på sin egen tid, så var hon aldrig särskilt sugen på att vara barnvakt åt sin systers barn. 

Hon förklarar: 

“Jag (28 år) är barnfri, jag gillar inte ens barn egentligen. Min syster (23-åriga Amber) har ett barn och eftersom det är en ganska sammansvetsad familj är hon ganska van vid att alla ställer upp för att hjälpa till. Hon sa att hon skulle ut i några timmar och stannade till hemma hos mig för att hämta ett paket som levererades till mig av misstag (vi har samma gatunummer på liknande klingande gator). 

När Amber kom till mitt hus la hon ner sitt barn och sa ‘tack för att du tittar till honom förresten’. Jag frågade henne vad hon pratade om, hon sa att hon tackade mig för att jag vaktar hennes barn också. Jag sa att jag aldrig gått med på det och att jag inte var okej med det, men hon sa ‘Vi är systrar, familj hjälper familj”’, sedan gick hon. 

Kvinnan i fråga hade inte avsatt tid för att vara barnvakt, och hade inte heller någon lust. Men nu stod hon där med en bebis i en bilbarnsstol, och visste inte vad hon skulle göra. 

Ville lära systern en läxa

För att visa sin syster en läxa resonerade hon på följande vis: 

“Så det gjorde jag inte. Jag lämnade ungen precis i min entré där Amber lämnade honom, och bara fortsatte med min dag. Jag lämnade inte huset eller något men jag sa att jag inte är barnvakt och att jag inte var det. Amber blev arg på mig när hon kom tillbaka fyra timmar senare och ungen hade en full blöja och grät när han såg henne. Jag sa till henne att jag sa att jag inte skulle barnvakta hennes barn, och att hon har tur att jag inte ringde polisen. Men Amber sa att inte vilja vara barnvakt betyder inte att du inte gör det.

Hela familjen ställer sig bakom henne och Amber säger att hon inte tänker prata med mig tills jag ber om ursäkt och anstränger mig mer med ”min systerson”. Jag har fått otäcka meddelanden från släktingar i massor och den enda som inte tycker att jag är en rasande tik är min pappa som inte alls är med i familjedramat”. 

Nu har mosters inlägg skapat en het debatt på Reddit, och även uppmärksammats av viralsidor. 

Vems sida står du på här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

loading...

Bebis i bilbarnstol. OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Shutterstock

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *