Det kan ibland kännas som att mirakel bara finns i fantasin och i Hollywoodfilmer, men sanningen är att mirakel sker bland oss varje dag.

Det beror förstås på din definition av vad ett mirakel är, men få kan förneka att det ibland händer saker som helt enkelt trotsar alla odds.

Saker som påminner oss om att allt faktiskt är möjligt.

Rob och Val, föräldrar till en son som föddes vid bara 23 veckors graviditet, har verkligen anledning att tro på mirakel.

Logan Ray kom till världen med oddsen emot honom.

Faktum är att han föddes så för tidigt att han bara vägde 1,5 kg och var lika lång som den Stålmansfigur hans pappa hade köpt till honom.

Det behöver inte sägas att läkarna fruktade det värsta, liksom Logans föräldrar.

loading...

Foto: Valerie Ray

Men precis som leksaken på bilden bredvid ovan, hade pojken en sann kämparglöd.

Efter att ha tillbringat totalt 105 dagar på sjukhus kunde Logan åka hem.

”Han är en superhjälte”

Idag är han fyra, och mamma Val tar en bild av honom bredvid den berömda actionfiguren varje år som en påminnelse om hans extraordinära styrka.

”Han är en liten superhjälte själv. Även när han bara vägde 600 gram kallade jag honom min lilla ”tuffing””, har Val berättat för brittiska Metro.

”Doktorn tittade på mig och sa ‘vi får se hur han mår’ och jag fortsatte bara att säga ‘han är en tuff kille!'”

Enligt rapporter kom Logans för tidiga födsel efter att det upptäcktes att Val hade en inkompetent livmoderhals, ett medicinskt tillstånd där livmoderhalsen förkortas och öppnar sig för tidigt, vilket ofta orsakar missfall för kvinnor.

Läkare försökte sy ihop den igen, men operationen misslyckades och Val och Rob fick veta att de sannolikt skulle få missfall.

”Läkarna sa i princip till Rob och mig att de skulle skicka hem oss för att få missfall,” har Val återberättat.

”Både Rob och jag tittade på doktorn och sa ‘vi går ingenstans, oavsett om vi har honom i morgon eller om fyra månader, så stannar vi på sjukhuset”, tillade hon.

Trotsade alla odds

Den 25 juli 2016, 20 dagar efter att ha blivit tillsagd att förbereda sig på det värsta, födde Val.

Logan fördes akut till NICU-avdelningen, men han hade två hjärnblödningar, två hål i hjärtat och en urinvägsinfektion.

Pappa Rob berättar:

”Det fanns en verklig rädsla för att förlora honom vid den tidpunkten. Vi trodde verkligen att han inte hade så stor chans att klara sig.”

Vid 11 veckors ålder genomgick Logan sedan ögonlaseroperation för att fixa sin retinopati av prematuritet som kunde ha gjort honom blind.

Efter 105 dagar trotsade han oddsen och kunde åka hem med sin familj.

loading...

Foto: Valery Ray

”Vi tar en bild varje födelsedag där Logan håller sin Stålmannen och det är fantastiskt att se storleksskillnaden nu,” sa Val.

”Han tittar på det och vi säger till honom att det är så stor han var, men jag vet inte om han riktigt förstår det konceptet ännu!”

Otroligt verkligen! Mirakel händer, och lilla Logan är ett levande bevis. Jag är så glad att den här inspirerande lilla pojken kunde klara sig trots oddsen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *