Bröllop kan vara det roligaste och härligaste som finns. Folk är på gott humör, kärlek är i luften, och oftast har man en lång festkväll framför sig. Men för att allt ska bli bra krävs noggrann planering och budgetering, och detta kan ibland orsaka rejäl huvudvärk. 

Ett par i USA hade informerat gästerna om att deras bröllopsfest skulle vara barnfri. Men trots tydlighet och erbjudanden som skulle underlätta för barnfamiljer ledde allt till en infekterad historia. 

En nygift kvinna i USA vände sig till Reddit för att ventilera sitt “dilemma” som uppstod efter hennes bröllop. Hon och hennes make är nu i konflikt med deras gemensamma vänner, som trotsade deras barnfria regel. 

Barnfritt bröllop

Allt började med att paret tog beslutet om att ha ett barnfritt bröllop. Anledningen var en kostnadsfråga, då de har många barn i släkten. Förutom mat hade de behövt hyra en betydligt mycket större lokal då barnen skulle tredubbla antalet gäster. 

loading...

Bröllop. Foto: Shutterstock

Kvinnan förklarar på Reddit: 

“Vi skrev detta på hemsidan och förtydligade med alla som frågade (alla frågade). Vi fick en del missnöje över detta, så vi kände att en rättvis kompromiss var att:

Ändra middagen kvällen innan till att inkludera barn. Och restaurangen var väldigt samarbetsvillig gällande att ha nära 100 barn där.

Vi hyrde in 5 barnvakter för 25-30 barn på bröllopsnatten för de som inte kunde hitta en barnvakt i sista minuten, och för gäster som reste långt med sina barn. Mina svärföräldrar erbjöd sitt hem mindre än 30 minuter bort, för att ta hand om alla barn”, förklarar bruden. 

Hon fortsätter: 

“På bröllopsdagen dök 3 par upp med sina barn, totalt 9 barn (2 + 3 + 4 barn). Min man var mer upprörd än jag eftersom de här människorna var på hans sida av släkten”. 

LÄS MER: Brudgummen stormar plötsligt mot kyrkans utgång – sekunder senare tror gästerna inte sina ögon

Kastade mat och skrek

Innan de visste ordet av hade serveringspersonalen ordnat fram ett barnbord. Sju av barnen höll sig lugna. Men de resterande två kunde inte uppföra sig. 

“Under mottagningen skrek 2 barn och kastade mat. Andra gäster och personal försökte få dem att sitta stilla. Vid ett tillfälle gick ett barn under min klänning, vilket var så jävla konstigt. Jag märkte det inte och snubblade nästan. Mina tärnor påpekade att maten de kastade kom på min klänning, och det var då jag fick nog. Jag gav min man ”blicken” och han samlade ihop barnen, förde dem till föräldrarna och bad dem gå.

loading...

Foto: Shuttertock

Efter evenemanget, (och det är här vi kan anses vara de onda), skickade vi en räkning till de tre paren. Med ett brev som sa att vi hade en härlig tid med dem och påminde om att de gick med på att betala för de objudna barnen. Två par betalade och bad om ursäkt och sa till och med att de nu förstod varför vi inte kunde inkludera barnen. Naturligtvis vägrade paret med de 2 bråkiga barnen att betala eftersom vi bad dem att lämna festen innan tårtan serverades”. 

LÄS MER: Nygift brud kräver skilsmässa dagen efter bröllopet – efter makens avskyvärda beteende på festen

Istället för att be om ursäkt eller betala för sig gav dem det nygifta paret en utskällning efter noter. 

Nu frågar sig den nygifta kvinnan vem som gjort rätt och vem som gjort fel. 

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter och erfarenheter i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *