Många tenderar att stirra när de ser någon med ett avvikande utseende. Alla är unika, så det är inte konstigt att vissa föds med någon form av defekt eller födelsemärke som sticker ut. Som den här lilla flickan – Winry. När hennes mamma oroade sig för mobbare skrev hon ett inlägg som nu delas över hela nätet. 

Amerikanska mamman Nicole Halls dotter – Winry, föddes med ett stort födelsemärke som täcker ena ansiktshalvan. Winry har diagnostiserats med melanocytic nevi, som är ett samlingsnamn för godartade hudförändringar. 

Trodde det var en skada

För Hrtwarming berättar Nicole Hall att när barnmorskan sträckte över barnet på förlossningen antog hon att märket var en skada. Men snart skulle de informeras om att den mörka ansiktshalvan är bestående. 

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

Som framgår av rapporten från Dr. Harper Price från Phoenix barnsjukhus och Dr. Heather Etchevers från Marseille Medical Genetics för National Organization for Rare Diseases, kan CMN visa sig som ljusbruna till svarta fläckar.

De kan introduceras på olika sätt och kan bli nästan vilken storlek som helst, och täcka vilken del av kroppen som helst.

Oroar sig för mobbare

I Winrys fall är det halva ansiktet, och eftersom diagnosen kraftigt ökar risken för hudcancer måste hon vara försiktig. 

Men risken för hudcancer är inte det som oroat mamma Nicole mest, då hon skyddar dottern på alla sätt. Det är framtida mobbare som bekymrar henne. 

Winry, som passerat ett år, blir allt mer medveten om sin omgivning. Hur andra ser ut och hur de ser på henne. 

Dottern är ännu lyckligt ovetandes om att hon är annorlunda, men mamman bävar för den dagen hon kommer att börja jämföra sig med andra som inte ser ut som henne.

Mamma Nicole valde därför att öka medvetenheten kring diagnosen, samt bygga sin dotters självkänsla tidigt. 

View this post on Instagram

A post shared by Nicole Lucas Hall (@nicolelucashall)

Mamman började lägga ut bilder på Winry på sociala medier. Tillsammans med text som uppmanar föräldrar att prata med sina barn för ökad förståelse för människor som ser annorlunda ut. 

”Det här är första gången många människor får se ett födelsemärke som hennes, och det är en del av varför jag gillar att dela med mig”, skriver Nicole. 

Hon fortsätter: 

”Det här är ett trevligt samtal för föräldrar att ha med sina barn, för att visa hur barn skiljer sig åt, eller för föräldrar som har ett barn som ser ut som Winry, eller har någon form av födelsemärke. Detta för att se hur deras barn porträtteras”. 

Mammans ord träffar rakt i hjärtat

Mamman hoppas att dottern alltid får behålla den lycka hon har nu: 

”Hon utstrålar helt enkelt lycka. Hon antingen skrattar eller gapar hela tiden. Hon är den lyckligaste bebis jag någonsin sett. Hon är redan en stor talare. Vi har inte pratat någonting än, men hon säger det som det är och hon börjar redan bli lite sur, så jag tror att vi kommer att ha fullt upp”.

loading...

Bildkälla: Instagram/@nicolelucashall

Tänkvärda ord. Alla föräldrar borde ta en stund att prata med sina barn om olikheter och allas lika värde.

Dela gärna om du håller med.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *