Sommaren är äntligen här.

Många har sett fram emot ledighet och få chansen att ladda batterierna inför höstens utmaningar.

Men sommaren innebär inte bara positiva saker.

När hettan slår till är det extra viktigt att ta hand om varandra och se till att de mest utsatta hittar skydd från solens heta strålar.

Men tyvärr fick nyligen en 5-årig pojke sätta livet till när hans egen mamma glömde bort honom i bilen.

Först timmar senare när mamman insåg att hennes son inte befann sig i hemmet rusade hon till bilen där pojken befann sig.

Vid det laget var det redan för sent.

Pojkens liv fick inte att rädda, rapporterar brittiska Mirror.

En värmebölja har dragit in över stora delar av USA, rapporterar CNN. 

Enligt nyhetsbyrån AP nåddes en notering på 45,5 grader i staden Phoenix i delstaten Arizona – den hetaste storstaden i USA, tidigare i juni.

Och den extrema hettan har också skördat liv.

Nyligen somnade en 5-årig pojke in i staden Houston efter att ha glömts bort i stekhet bil, rapporterar brittiska Mirror.

Efter att ha varit ute på en shoppingtur hade hans mamma parkerat bilen utanför familjens hem och rusat in i huset för att förbereda födelsedagskalas för pojkens syster.

loading...

Foto: Shutterstock

Mamman hade varit stressad över allt som behövde planeras och glömde bort att hennes 5-årige son satt fastspänd kvar i bilen – mitt i extremhettan.

Enligt uppgifter till Mirror berättar mamman att sonen tidigare klarat av att ta av sig bältet själv och ta sig ut från bilen.

När hon stressad hade sprungit in i familjehemmet hade hon antagit att 5-åringen hade klarat sig själv och kommit in efter henne.

Men så var inte fallet.

Mamman glömde bort sonen i extremhettan

Den lille pojken hade lämnats kvar i flera timmar i 39-gradig värme.

Först ett par timmar senare insåg mamman att pojken inte befann sig i huset. Hon gav hon sig ut till bilen för att titta om han befann sig där.

”Hon var upprymd över att förbereda saker inför kalaset, och eftersom de var upptagna med att förbereda sig för aktiviteterna så tog det dem ett tag att inse att pojken inte var i huset”, säger polisen i ett uttalande.

loading...

Foto: Arkiv

”Mamman hade gått in i huset, det andra syskonet var där också. Efter ett par timmar, kanske två eller tre timmar, märkte mamman att det andra barnet var borta. Hon började ropa på honom men fick inget svar, hon sprang frenetiskt ut och hittade pojken fastspänd kvar i bilen”.

Den lille pojkens liv gick inte att rädda.

Pojken tog sig inte ur bilen

5-åringen hade dött ensam i den stekheta bilen.

Pojken är det femte barnet som dött i USA i år efter att ha lämnats i en het bil. 

Polisen tillade senare i ett uttalande att bilen som familjen hade varit utlånad och det kan ha varit så att pojken var obekant med hur bältet fungerade.

Detta kan i sin tur ha lett till att pojken inte förstod hur han skulle ta sig loss.

loading...

Foto: Shutterstock

Det är i nuläget oklart om den mamman kommer att åtalas för dödsfallet.

Vila i frid lille pojke. Du lämnade jordelivet alldeles för tidigt.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
Email *